12 noiembrie 2009

Univ. "Dunarea de Jos" ramane in carantina!


Din cauza confirmării unor noi cazuri de gripă nouă în rândul studenţilor de la Universitatea „Dunărea de Jos”, cursurile nu vor mai începe sâmbătă, aşa cum se stabilise iniţial.
Potrivit reglementărilor sanitare, o unitate unde s-au înregistrat mai multe cazuri trebuie închisă pentru o perioadă de 7 zile de la apariţia ultimului caz. Asta ar însemna că dacă studenţii depistaţi ieri cu virusul A(H1N1) ar fi şi ultimii, cursurile ar urma să fie reluate abia la mijlocul săptămânii viitoare.

„În acest moment nu suntem în măsură să avansăm o dată la care vor reîncepe cursurile. Ne vom consulta probabil joi şi cu Direcţia de Sănătate Publică pentru a stabili exact”, a spus rectorul „Dunării de Jos”, prof. dr. Viorel Mînzu.

Cert este că perioada de inactivitate se prelungeşte, cu atât mai mult cu cât e posibil, ca, între timp, să mai apară şi alte cazuri de gripă nouă.

„Sincer, ne felicităm că am luat decizia de suspendare a cursurilor când aveam un singur caz, pentru că acum sunt convins că am fi avut cazuri de ordinul zecilor”, a mai precizat Viorel Mînzu.

În ceea ce priveşte programul de recuperare a zilelor în care universitatea este închisă, deocamdată nu a fost elaborat un plan centralizat.

„În principiu, fiecare catedră va elabora un grafic de recuperare a cursurilor şi seminariilor, pe care îl va prezenta conducerii facultăţii. După ce acesta va fi aprobat va fi afişat la avizier pentru ca studenţii să ştie când se vor recupera orele pierdute”, a spus Luiza Şerbănescu, purtător de cuvânt al Universităţii „Dunărea de Jos”.